Η παρακάτω συνταγή είναι πέρα από νόστιμη και αντιοξειδωτική! Βοηθάει πολύ όσους κάνουν διατροφή να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για γλυκό, ενώ είναι πέρα από «διαιτητικό» και πολύ θρεπτικό! Απευθύνεται ακόμα και σε παιδιά, εφόσον δεν παρουσιάζουν αλλεργία σε κάποια από τα υλικά.

Υλικά :

1 κς baking powder

½ κούπα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

¼ αλεύρι καρύδας

1 κούπα αλεύρι από μαύρο ρύζι

3 κς λιναρόσπορο μέσα σε μισό ποτήρι νερό

2κς ελαιόλαδο

¾ κούπας γάλα καρύδας

1 μικρή γλυκοπατάτα ψημένη

1κγ τζίντζερ σε σκόνη

1κγ κανέλα σε σκόνη

1 μικρή πρέζα γαρούφαλο σε σκόνη

1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη

½ κγ αλάτι Ιμαλαΐων

1 κγ κουρκουμά

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, κάνετε με το πιρούνι σας τρύπες σε όλη την γλυκοπατάτα και την ψήνεται για περίπου μία ώρα. .

Αφού ψηθεί η πατάτα , την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει καλά ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τη σάρκα της και να την τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια αναμειγνύετε καλά το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι, αναλόγως με το τι θα επιλέξετε, μαζί με το ελαιόλαδο, το γάλα καρύδας και τους λιναρόσπορους που έχετε βάλει σε μισό ποτήρι νερό. Αφού ανακατέψετε καλά βάλτε στο μείγμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πάλι πάρα πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα όμορφο απλό μείγμα. Στη συνέχεια βάλτε τελευταία και τα κομμάτια πατάτας αφού τα έχετε πολτοποιήσει, και ανακατέψτε καλά. Το μείγμα σας πρέπει να είναι βελούδινο στην υφή. Όταν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε το μοιράζεται στα φορμάκια για τα muffins και ψήνεται για μία ώρα!

Είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

 


Είτε κάνεις διατροφή, είτε είσαι vegetarian/vegan, και νομίζεις πως χρειάζεσαι συμπλήρωμα πρωτεΐνης, τώρα μπορείς να τη φτιάξεις και στο σπίτι! Αν και στην αγορά υπάρχουν πολλά τέτοια προϊόντα, τόσο σε συμβατική όσο και σε vegan εκδοχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ξέρεις τι πίνεις, και να έχεις στη διάθεση σου φρέσκια σκόνη πρωτεΐνης, χωρίς συντηρητικά , πρόσθετα ή ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά. Σίγουρα μην περιμένεις να έχει ακριβώς την υφή ή τη γεύση, ή τη γλύκα ακόμα που έχουν τα προϊόντα του εμπορίου, αλλά σίγουρα η σπιτική σκόνη πρωτεΐνης θα είναι πολύ πιο «καθαρή» από αυτές που βρίσκεις στα ράφια των καταστημάτων. Παρακάτω ακολουθούν συνταγές για σκόνες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες αλλά και τα γούστα! Απλή σκόνη πρωτεΐνης Υλικά: 1 κούπα σπόρους κάνναβης 1 κούπα σπόρους λιναριού 1 κούπα σπόρους κολοκύθας 2κς κανέλα σε σκόνη 1κγ θαλασσινό αλάτι Εκτέλεση: Μετρήστε τα υλικά σας ώστε να έχουν τις σωστές παραπάνω αναλογίες και βάλτε τα όλα μέσα στο μπλέντερ. Χτυπήστε καλά ώστε οι σπόροι να γίνουν σκόνη, θέλει περίπου δυο λεπτά σε πολύ δυνατό χτύπημα. Στη συνέχεια αποθηκεύστε το μείγμα σε αεροστεγή συσκευασία. Αν το φυλάξετε σε ξηρό μέρος τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη σας για μερικές εβδομάδες, αν όμως τη βάλετε στο ψυγείο , η διάρκεια ζωής παρατείνετε σε 3 μήνες. Αντιφλεγμονώδης σκόνη πρωτεΐνης 1 κούπα καρύδια 1 κούπα σπόρους τσια 1 κούπα σπόρους κάνναβης 1κς κουρκουμά σε σκόνη 2κς τζίντζερ σε σκόνη Πράσινη σκόνη πρωτεΐνης για αποτοξίνωση ½ κούπα σπόρους λιναριού 1 ½ κούπα ηλιόσπορους 4κς σπιρουλίνα Σκόνη πρωτεΐνης για καλή ορμονική λειτουργία 2 κούπες βρώμη 1 κούπα σπόρους κάνναβης 3κς σκόνη μάκα ( maca) Σκόνη πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα 1 κούπα βρώμη 1 κούπα σπόρους κολοκύθας ¼ σκόνη κακάο ¾ κς αλάτι Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη πρωτεΐνης είναι το smoothie! Να βάλετε δηλαδή 50 γρ από τη σκόνη της επιλογής σας μέσα σε ένα ποτήρι γάλα, είτε ζωικό είτε φυτικό χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να τη διαλύσετε απλά σε νερό. Δεν θα είναι όμως τόσο νόστιμο. Τέλος αν σας αρέσει η γλυκιά γεύση, μπορείτε στο ρόφημα σας να προσθέσετε ζάχαρη( για ευνόητους λόγους καλό θα ήταν να αποφεύγεται) αλλιώς κάποιο γλυκαντικό όπως στέβια. Πολύ καλή λύση όμως αποτελούν και τα : σιρόπι σφενδάμου, μέλι ( αυτά τα δύο μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά και σε σκόνη που ταιριάζουν απόλυτα στο ρόφημα σας) φρέσκια βανίλια, ή σιρόπι βανίλιας από αυτό που βάζουμε στα γλυκά! Προσοχή όμως στην κατάχρηση γιατί πικρίζει!

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE