Έχεις γνωρίσει κάποιον που σου έχει πάρει το μυαλό , σου έχει πάρει και τη καρδιά. Είναι όμως κάτι  που σου έχει ξανά συμβεί στο παρελθόν καταλήγοντας όμως  ότι θησαυρός ήταν άνθρακας.  Αν φοβάσαι πως ίσως είσαι πάλι μπροστά σε μία ίδια περίπτωση, ή αν πιστεύεις ότι επιτέλους έχεις βρει τον έναν και μοναδικό, παρακάτω ακολουθούν 7 χαρακτηριστικά ενός άνδρα που πραγματικά έχει σκοπό να δεσμευτεί μαζί σου καθώς έχει χαρακτηριστικά αρσενικού παλαιάς κοπής.

Θέλει ΚΑΙ συναισθηματική δέσμευση

Το μεγαλύτερο παράπονο από τις γυναίκες προς τους άνδρες είναι πως οι τελευταίοι συχνά θέλουν μόνο …σεξ. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θέλουν και κάτι παραπάνω. Ο άνδρας που είναι συναισθηματικά διαθέσιμος το δείχνει. Θέλει να είναι κομμάτι της καθημερινότητας σου, θέλει να ξέρει τι κάνεις και πως περνάς τη μέρα σου, πως είσαι στη δουλειά σου, έχει ανάγκη να ακούσει τη φωνή σου ακόμα και αν δεν έχει τίποτα να σου πει. Θέλει να περνάει χρόνο με σένα είτε στο σπίτι, είτε έξω για φαγητό, για σινεμά και για άλλες δραστηριότητες που δεν προμηνύουν ή δεν ακολουθούν το σεξ. Είναι γενικά εκεί, ακόμα και αν δεν περιμένει ή δεν προβλέπεται να περάσει μαζί σου ακόμα μία καυτή νύχτα.

 Έχει μιλήσει για σένα

Και έχει μιλήσει για σένα τόσο σε φίλους και γνωστούς όσο και στην οικογένεια του ακόμα και αν δεν τους έχεις γνωρίσει. Έχει φροντίσει να γνωστοποιήσει στο περιβάλλον του την ύπαρξη σου, την γνωριμία σας, και έχει μιλήσει για σένα παρουσιάζοντας σε ως «κοπέλα του». Το μόνο που απομένει είναι απλά όλοι αυτοί να σε γνωρίσουν από κοντά.

Δεν έχει μυστικά

Που σημαίνει πως δεν σου έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα να νιώσεις ότι κάτι σου κρύβει. Δεν δέχεται ύποπτα μηνύματα και τηλεφωνήματα, δεν εξαφανίζεται για ώρες χωρίς να ξέρεις που είναι, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ανασφαλής προβάλλοντάς σου δικαιολογίες που δεν βγάζουν νόημα. Και εσύ μέσα σου ξέρεις, πως είναι ειλικρινής, όχι γιατί έτσι θέλεις να πιστέψεις, αλλά γιατί εμείς οι γυναίκες πώς να το κάνουμε έχουμε ένα ένστικτο που μας μιλάει όταν κάτι δεν πάει καλά.

Είσαι η προτεραιότητα του και φαίνεται

Όταν είσαι η προτεραιότητα  κάποιου αυτό φαίνεται με πράξεις και βιώνεται με συναισθήματα απόλυτης ασφάλειας. Ο άνδρας που σε βάζει πάνω απ όλα θέλει να είναι μαζί  σου με κάθε ευκαιρία, χωρίς κανέναν όρο, ενδιαφέρεται για τις επιθυμίες σου, γνωρίζει τις  προτιμήσεις σου, και  προλαβαίνει τις ανάγκες σου. Βρίσκει πάντα χρόνο για σένα, είτε για να σε δει είτε για να σε ακούσει ακόμα και τις πιο πολυάσχολες μέρες του.

 


Και είναι λάθος όχι γιατί τα λαχανικά δεν αποτελούν πλέον απαραίτητο και αναγκαίο σκέλος της καθημερινής διατροφής του παιδιού σας, αλλά γιατί η πίεση που ασκείτε μπορεί να φέρει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία του παιδιού σας. Ουσιαστικά όταν πιέζετε το παιδί σας να φάει λαχανικά ενώ εκείνο αντιστέκεται, κάνετε τα παρακάτω . -Του λέτε πως εκείνο δεν γνωρίζει τι πραγματικά θέλει, τι του αρέσει και τι χρειάζεται να φάει, αλλά πως οι άλλοι γνωρίζουν καλύτερα. -Το κάνετε να πιστέψει πως πρέπει να αντιμετωπίζει τα λαχανικά σαν φάρμακο και να τα καταπίνει ακόμα και με κλειστά μάτια. -Του διδάσκετε τη λανθασμένη πεποίθηση πως υγιεινή διατροφή είναι μόνο όλα όσα δεν του αρέσουν, και πρωτίστως τα λαχανικά. -Το κάνετε να αντιμετωπίζει την ώρα του φαγητού ως κάτι που το ψυχαναγκάζει σε διαδικασίες που δεν του προκαλούν ευχαρίστηση. -Το υποχρεώνετε να «μπουκώσει» με φαγητό ενώ δεν θέλει ή την ώρα που έχει ήδη χορτάσει. Πως θα προτρέψετε το παιδί σας να φάει περισσότερα λαχανικά χωρίς να το βλάψετε ψυχολογικά; -Σε κάθε γεύμα σερβίρετε λίγο από όλες τις ομάδες των τροφών. Υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λιπαρά, μέσα από ποικίλες επιλογές, εκ των οποίων θα είναι και τα λαχανικά. Αν δεν του αρέσουν ωμά, ανακαλύψτε εναλλακτικούς τρόπους τόσο μαγειρέματος όσο και σερβιρίσματος. -Αποτελέστε εσείς το παράδειγμα υγιεινής διατροφής. Ο τρόπος που τρέφεται ένα παιδί, είναι μιμητικός . Αν δεν δει εσάς να τρώτε σωστά γιατί να φάει εκείνο; -Αφήστε το παιδί να επιλέξει τι θα φάει από το πιάτο του χωρίς επικρίσεις. Εμπιστευτείτε το σώμα του. -Μετατρέψτε την ώρα του φαγητού σε μία εποικοδομητική φάση της ημέρας κατά την οποία μπορείς να διδάξετε χρήσιμες πληροφορίες και τρόπους συμπεριφοράς στο παιδί σας. -Ενθαρρύνετε το να δοκιμάζει νέες γεύσεις και νέα φαγητά χωρίς απαραίτητα να ονοματίζεται και να βάζετε ταμπέλες στα τρόφιμα πριν εκφράσει το γούστο του.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE