Για τους Κινέζους ο χοίρος αποτελεί θετικό και ευοίωνο σύμβολο καθώς ταυτίζεται με την έννοια της οικογένειας , του γάμου και της ολοκλήρωσης.

Αποτελεί την τελευταία χρονιά από τις 12 του κύκλου, ( το 2018 ήταν η χρονιά του σκύλου) γι αυτό και συνήθως δεν ενδείκνυται για νέα ξεκινήματα. Επομένως αν έχετε αφήσει εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρώσετε, κάντε τώρα, όσο σας απομένει ακόμα καιρός, γιατί την επόμενη χρονιά υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταφέρετε ποτέ να φτάσετε τον στόχο σας.

Αυτό όμως δεν αφορά στα σχέδια γάμου, ή στη δημιουργία οικογένειας γιατί όπως είπαμε και στην αρχή αυτοί οι δύο τομείς είναι που ευνοούνται και περισσότερο τη χρονιά του χοίρου.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να παντρευτείτε κάντε το καθώς ο γάμος σας προβλέπεται γόνιμος και ευτυχισμένος. Αν πάλι είστε σε σοβαρή σχέση μην εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα υπάρχουν εξελίξεις στη σχέση σας.

Σε άλλους τομείς, τώρα, ευνοούνται η ψυχαγωγία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσοχή θέλει το εμπόριο καθώς ό,τι έχει να κάνει με αυτό θα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ θετικές εξελίξεις θα υπάρξουν και στο πολιτικό σκηνικό καθώς η χρονιά του χοίρου είναι κατάλληλη για σύναψη συνθηκών και συμφωνιών.

 


Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε τη μαμά Μαρία!!! Η μαμά μου, ως γνήσια μαγείρισσα, άριστη τόσο στα αλμυρά όσο και στα γλυκά, μετά από πολλά παρακάλια, άνοιξε τα τεφτέρια της και μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα πιάτα που κάθε φορά που τα έβαζε στο τραπέζι, γινόντουσαν ανάρπαστα. Σήμερα θα ξεκινήσουμε με μία σαλάτα. Μην υποτιμάτε τις σαλάτες, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βγουν νόστιμες και θελκτικές ακόμα και για εκείνους που δεν τρώνε «πράσινα». Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε με τη μαμά Μαρία, λοιπόν, μία γιορτινή σαλάτα με ρόδι, που θα μπορέσετε να βγάλετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας! Υλικά : 50 γρ ρόκα 50 γρ ραντίτσιο 50γρ iceberg ½ ρόδι 1 κς σταφίδες 1 κς καρύδι 1κς blueberry 1 πορτοκάλι ½ lime 1 μανταρίνι 2κς μουστάρδα 1κς μέλι αλάτι πιπέρι λάδι κατσικίσιο τυρί Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, το ραντίτσιο, το iceberg, το ρόδι, τις σταφίδες, το καρύδι, τα blueberry και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι, το lime, το χυμό από τo lime , και το χυμό από το μανταρίνι, τη μουστάρδα , το μέλι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας, και λάδι όσο θέλετε εσείς , πάντα με γνώμονα το πως σας αρέσει να τρώτε τις σαλάτες σας. Χτυπάτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα, και περιχύνεται τη σαλάτα με αυτή, λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε. Μην βιαστείτε να βάλετε τη σάλτσα αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα γιατί θα μουλιάσει , η πρασινάδα θα χάσει την υγρασία της και θα μαζευτεί στον πάτο του μπολ, όλο το ζουμί. Αφού ανακατέψετε καλά, προσθέστε κατσικίσιο τυρί και ανακατέψτε και πάλι! Καλή όρεξη και χρόνια πολλά!

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE