Θα έχεις ακούσει σίγουρα πως η ευτυχία είναι επιλογή.

Τα λόγια τα μεγάλα και τα λόγια του αέρα, έχουν ένα κοινό: Είναι εύκολα για όλους. Στην πράξη όμως, τι και πως πρέπει να επιλέξεις.

Και εδώ έρχεται το “απλό είναι και το πιο ωραίο”. Επιγραμματικά και χωρίς πολλά λόγια, μπες στη διαδικασία να αποβάλεις από τη ζωή σου όλα όσα αναγράφονται παρακάτω. Χωρίς πολλά γιατί, χωρίς επεξηγήσεις. Και θα δεις πως αν κάθε μέρα περνάει έχοντας αφήσει έξω από τη ζωή σου, όσο το δυνατόν περισσότερα από τη λίστα που έρχεται, θα δεις πως τελικά είναι πολύ πιο εύκολο απ όσο φανταζόσουν, το να είσαι καλά!

Διώξε τους τοξικούς ανθρώπους. Κανείς μας δεν έχει ανάγκη από καθημερινό δηλητήριο. Το δύσκολο σε αυτό είναι να τους καταλάβεις και να τους ξεσκεπάσεις.

Σταμάτα να αναμασάς τα λάθη του παρελθόντος. Τόσο ήξερες, τόσο έκανες, τόσο μπορούσες. Σήμερα είσαι ένας άλλος άνθρωπος και ίσως γι ‘αυτό και μπορείς να βλέπεις τα λάθη του χθες. Αν ήσουν όπως τότε πάλι τα ίδια θα έκανες. Πάρε το μάθημα σου και απελευθερώσου από τις τύψεις.

Μην επιζητάς να είσαι πάντα σωστός. Γιατί κάποια στιγμή θα καταπιέσεις τόσο τις ανάγκες σου που το ξέσπασμα σου θα είναι σαρωτικό. Εξάλλου ποιος είναι πάντα σωστός γύρω μας.

Απελευθερώσου από την αυτολύπηση. Λυπάσαι τον εαυτό σου; Δεν υπάρχει κάτι πιο λυπηρό από αυτό, και σημαίνει πως δεν έχεις ιδέα για το ποιά είναι η αξία σου!

Μην επικρίνεις συνέχεια τον εαυτό σου! Η επίκριση σου είναι αυτή η μόνιμη φωνή μέσα σου που σε μειώνει και σε κάνει να νιώθεις πάντα λίγος, πάντα λάθος, πάντα ανεπαρκής. Αυτή η φωνή είναι δική σου, είσαι εσύ.

Μην προσπαθείς να εντυπωσιάζεις πάντα τους άλλους. Αυτό σημαίνει πως εξαρτάσαι από την άποψη τους και τη γνώμη τους, και ένας άνθρωπος σκλάβος στην έγκριση των άλλων δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος.

Μην βάζεις όρια στα όνειρα σου και τα πιστεύω σου. Αν περιορίζεις εσύ τον εαυτό σου, πως περιμένεις να ανοίξει ο κόσμος μπροστά σου. Είσαι το μόνο εμπόδιο σε όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις.

Μην απαιτείς να είσαι σε όλους αρεστός. Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. Ό,τι και αν κάνεις, όσο και αν προσπαθήσεις, να ξέρεις ένα μόνο πράγμα: Ποτέ δεν θα αρέσεις σε όλους.

Κόψε το κουτσομπολιό. Ξέρω είναι ωραίο το άθλημα, αλλά όσο ασχολείσαι με τους άλλους να ξέρεις τρέχεις από τον ίδιο σου τον εαυτό. Όπως επίσης να ξέρεις πως αυτά που λες εσύ για άλλους, λένε περισσότερα για σένα, παρά για τους άλλους.

Μην ανησυχείς για το μέλλον. Το αύριο δεν έχει έρθει ακόμα. Το μόνο που υπάρχει είναι το παρόν. Όσο φοβάσαι για το μέλλον, θα είναι σαν να πληρώνεις προκαταβολικά για κάτι που ίσως και να μην αγοράσεις ποτέ.


Αν κάτσει και σκεφτεί κανείς την ευκολία με την οποία μπορεί να χωρίσει σήμερα ένα ζευγάρι, κατά τα άλλα, το να πάρει την απόφαση κάποιος να παντρευτεί, είναι κάτι δύσκολο που θα έπρεπε να μας δεσμεύει για μία ζωή. Τα κριτήρια που οδηγούν τους ανθρώπους να επιλέξουν έναν διά βίου σύντροφο, είναι πολλά, από την άλλη όμως υπάρχουν κάποιες διαχρονικές σταθερές που δεν πρέπει να τις αμελούμε. Διάβασε ποια 7 χαρακτηριστικά ΔΕΝ πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση ο άνδρας που θα παντρευτείς: Έλλειψη εμπιστοσύνης Ένας άνθρωπος που δεν σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη θα είναι για μία ζωή καχύποπτος. Θα αμφιβάλει για την κάθε σου κίνηση και θα αμφισβητεί την κάθε σου λέξη. Απέχθεια για τα παιδιά Κάποιος που δεν θέλει γενικά παιδιά, δεν θα θελήσει ούτε μαζί σου. Το σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Κάποιος που δεν αγαπάει τα παιδιά τι σκοτάδια μπορεί να κρύβει μέσα του, έχεις ποτέ αναρωτηθεί; Αναξιοπιστία Άνδρας που δεν κρατάει το λόγο του δεν μπορεί με τίποτα να δημιουργήσει συναισθηματική ασφάλεια σε μία γυναίκα. Και αν δεν κρατάει το λόγο του στα μικρά, δεν θα τον κρατάει σίγουρα ούτε στα μεγάλα. Έλλειψη ενσυναίσθησης Ποια γυναίκα θα ήθελε να είναι με έναν άνδρα που δεν ακούει αυτά που του λέει, που δεν νιώθει τις ανάγκες της και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να την έχει ευτυχισμένη. Καμία. Η έλλειψη ενσυναίσθησης όμως συνεπάγεται όλα τα παραπάνω. Θα αισθάνεσαι μόνη και χωρίς στήριγμα. Ανταγωνισμός Δεν υπάρχει χειρότερο από τον ανταγωνισμό μέσα σε ένα ζευγάρι. Ο άνδρας που σε βλέπει ανταγωνιστικά, θα προσπαθεί να σε μειώνει και θα μετατρέψει τη σχέση σε ένα ατελείωτο παιχνίδι εξουσίας, με άσχημες επιπτώσεις αν δεν επικρατεί εκείνος. Απιστία Είναι κάτι που λίγο πολύ όλες οι γυναίκες από την αρχή, ξέρουμε καλά αν έχουμε σοβαρές πιθανότητας να βρεθούμε εκτεθειμένες. Αν μέσα σου ξέρεις πως ο σύντροφος σου ξενοκοιτάει ή ξενομιλάει, να είσαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα προχωρήσει και στα υπόλοιπα. Δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον αλλάξεις όσο και αν το θες. Μιζέρια Είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό και δυστυχώς αν κάποιος αγαπάει τη μιζέρια, την αγαπάει παντού. Στα υλικά αγαθά, στις εμπειρίες, στα συναισθήματα. Κάποια στιγμή μοιραία θα σε παρασύρει. Και δεν το αξίζεις.  

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE