Κάθε τέτοια εποχή, γίνονται και νέα ξεκινήματα Οι διακοπές έχουν τελειώσει, η καθημερινότητα έχει επιστρέψει, και ο χειμώνας πλησιάζει.
Πολλοί από εμάς έχουν την ανάγκη, αυτή την ανανέωση που βίωσαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών διακοπών να την περάσουν και στο σπίτι τους, ώστε να έχει και ο προσωπικός τους χώρος μία νότα καθαρότητας και αισιοδοξίας που θα μας δίνει ώθηση κάθε  μέρα που ξεκινά.  Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις, απλά, εύκολα και γρήγορα, για να γεμίσεις το σπίτι σου με όμορφη ενέργεια

Έξω η σαβούρα
Τα αντικείμενα φέρουν ενέργεια. Και όχι μόνο φέρουν, αλλά την κρατάνε κιόλας. Ενέργεια από μνήμες του παρελθόντος, συνδεδεμένες με τα εν λόγω αντικείμενα. Γι΄ αυτό λοιπόν, ξεφορτώσου ό,τι δεν χρειάζεσαι, ό,τι δεν σου φέρνει στο μυαλό όμορες αναμνήσεις, ό,τι δεν σου αρέσει. Ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο δώρο από άνθρωπο που δεν έχει πλέον ρόλο στη ζωή σου. Χάρισε αντικείμενα που δεν θέλεις, ή ακόμα μην φοβάσαι και να πετάξεις αντικείμενα που όταν τα βλέπεις σε φέρνουν σε αμηχανία ή σου ξυπνούν άσχημες αναμνήσεις.  Όσο κρατάς χώρο με το παλιό , δεν επιτρέπεις στο καινούριο να εμφανιστεί.

Αρωματικά στικ
Δεν είναι τυχαίο πως τα αρωματικά στικ  έχουν την τιμητική τους στις χώρες της Ασίας. Τα αρώματα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας, πλην του ότι μπορούν να φτιάχνουν μία ήρεμη ατμόσφαιρα γεμάτη γαλήνη και ευεξία. Είναι από τα αγαπημένα μου “χούγια” με το που επιστρέφω στο χώρο μου από τις υποχρεώσεις μου, να ανάβω αμέσως τα αρωματικά μου στικ!

Άνοιξε το παράθυρο να μπει…
Ζήτω ο καθαρός αέρας! Ανανέωνε τον καθαρό αέρα στο χώρο σου και άφησε τον να κάνει την δική του κάθαρση. Πρωί πρωί με το που θα σηκωθείς, άνοιξε τα παράθυρα να μπει άπλετο φως και φρέσκος αέρας! Το ίδιο κάνε και όταν επιστρέψεις από τις υποχρεώσεις σου! Ακόμα και αν έχει κρύο ! Ο  καθαρός αέρας είναι εξάλλου το πρώτο πράμα που αναζητάμε κάθε φορά που νιώθουμε ένταση! 

Προσοχή στις αντίκες
Είναι όμορφο να έχει κανείς αντικείμενα αντίκες, οικογενειακά κειμήλια, η παλιά αντικείμενα. Να ξέρετε όμως πως έχουν δύναμη οι ενέργειες τους όπως και η ιστορία τους, και αυτά τα φέρετε και μέσα στο χώρο όπου φυλάτε τα αντικείμενα αυτά!
Καθαρίστε τα από τις παλιές ενέργειες. Υπάρχουν ειδικοί τρόποι και μέθοδοι Και μην ξεχνάτε πως πολλές ταινίες θρίλερ έχουν για πρωταγωνιστή μία… αντίκα!

Πέτα ή φτιάξε ό,τι έχει χαλάσει
Τα άχρηστα ή τα χαλασμένα αντικείμενα συμβολικά αντιπροσωπεύουν μία δική σας καθήλωση σε μία κατάσταση. Όσο τα αφήνετε χαλασμένα ή χωρίς χρήση, τόσο παραμένετε και εσείς αντίστοιχα καθηλωμένοι και συμβολικά “ άχρηστοι”. Μην το αμελείτε άλλο και αναλάβετε δράση.

Κρύσταλλοι και καμπανάκια
Ο κάθε κρύσταλλος έχει και άλλο σκοπό, άλλο χαρακτήρα και εκπροσωπεί άλλη ενέργεια, έχουν όμως όλοι τη δύναμη να ισορροπούν καταστάσεις αν τοποθετηθούν σωστά στο χώρο. Ένα καλό “πόστο “ είναι δίπλα στις ηλεκτρονικές συσκευές που τόσα και τόσα λέγονται γι’ αυτές και για την ενέργεια που εκπέμπουν.  Πολύ ευεργετική είναι επίσης και η ενέργεια των μεταλλικών αντικειμένων που μπορούν με λίγο αέρα να παράγουν όμορφους απαλούς ήχους , σαν μικρά καμπανάκια. Αν δεν τα ζήσεις στο σπίτι του δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ηρεμούν και γαληνεύουν. Όχι, πίστεψε με δεν είναι καθόλου εκνευριστικά!


Και όμως, είναι κάποιες φορές που τα γιατροσόφια της γιαγιάς μπορούν να κάνουν θαύματα. Παθαίνετε κράμπες κατά τη διάρκεια του ύπνου; Πάσχετε από το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών; Αν η κατάσταση σας είναι ήπια και όχι παθολογική που σημαίνει πως δεν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, τότε μπορείτε να δείτε βελτίωση με μία απλή κίνηση. Τοποθετείστε ένα σαπούνι κάτω από το προστατευτικό κάλυμμα του στρώματος σας ! Κοντά στο 42% των ανθρώπων που όταν πέσουν στο κρεβάτι έρχονται αντιμέτωποι με κινητικές διαταραχές των άκρων τους, έχουν βρει την ησυχία τους μέσα από αυτό το τρικ με το σαπούνι. Οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν για ποιό λόγο είναι τόσο αποτελεσματικό αυτό το κόλπο αλλά υποπτεύονται πως έχει να κάνει με το μαγνήσιο που περιέχουν τα σαπούνια. Δεδομένου πως το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό, ενδεχομένως να ευθύνεται αυτό για το ότι οι ανήσυχοι μύες ηρεμούν. Όταν οι κράμπες παρουσιάζονται μόνο κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης, ή  το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών (τινάζονται τα πόδια όταν κάποιος είναι ξαπλωμένος, είτε μουδιάζουν και μυρμηγκιάζουν ) δεν είναι τόσο έντονο ώστε να απαιτείται η χορήγηση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, συνήθως οι πάσχοντες αναζητούν ανακούφιση σε  ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσουν στο κρεβάτι, είτε σε κάποια θερμοφόρα, κόβουν το αλκοόλ και την καφεΐνη, αποφεύγουν την άσκηση πριν κοιμηθούν. Το πιο δημοφιλές ωστόσο μυστικό που έχει και τα θεαματικότερα αποτελέσματα για την πλειοψηφία όσων το δοκίμασαν, είναι το σαπούνι στο υπόστρωμα. Μάλιστα αν το σαπούνι είναι με άρωμα λεβάντας η δράση του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη χάρη και στις ευεργετικές ιδιότητες του μοβ λατρεμένου φυτού που ηρεμεί , χαλαρώνει και γαληνεύει.

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE