Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ή δεν θα έχεις τι να βάλεις, ή δεν θα έχεις χώρο για να χωρέσεις όλα όσα έχεις να βάλεις. Συνήθως βέβαια, αυτό που ισχύει είναι το ότι ενώ δεν έχεις χώρο να χωρέσεις όλα αυτά που έχεις να βάλεις, ανοίγεις τη ντουλάπα και λες πως δεν έχεις τι να βάλεις.
Όπως και να έχει υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την ντουλάπα σου, γι ‘αυτό, αν και όποτε σε πιάσει η μανία της εκκαθάρισης να τι δεν πρέπει ποτέ να ξεφορτωθείς.

Το μαύρο μικρό σου φόρεμα

Είναι  η απόλυτη λύση. Εκείνα τα κλασικά διαχρονικά ουδέτερα μαύρα φορέματα που πάντα καλούνται να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση, όταν πρέπει να πας κάπου και δεν ξέρεις τι να βάλεις. Φρόντισε το σχέδιο του να είναι κλασικό και ουδέτερο, σχεδόν αδιάφορο ώστε να μπορείς να το φοράς πολλές φορές, και να δίνεις την αίσθηση παίζοντας με τα αξεσουάρ, πως το φοράς για πρώτη φορά.

Γόβες
Ξέρεις πως δεν έχω αδυναμία στα τακούνια, αν δεις όμως τις ντουλάπες μου θα νομίζεις πως είμαι χιλιοποδαρούσα. Οι γόβες, πάντα κάτι έχουν να δώσουν. Το παπούτσι από μόνο του γενικά είναι κόσμημα και μπορεί να αναδείξει ένα ρούχο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αδιάφορο. Αν μάλιστα ανήκεις στις γυναίκες εκείνες που επιλέγουν το ήσυχο ντύσιμο, οι γόβες είναι ακόμα πιο απαραίτητες.

Δερμάτινο μπουφάν
Το απόλυτο. Εκτός του ότι πάντα στη μόδα μπορεί να σε βολέψει ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με ένα τζινάκι ή με άκρως σπορ ντύσιμο, μπορεί όμως να μετατραπεί και σε επίσημο πανωφόρι δίνοντας μία ροκ νότα σε ένα πιο βραδινό ντύσιμο, ακόμα και σε …τουαλέτα!

Κάτι κόκκινο
Το κόκκινο χρώμα έχει αποδειχθεί από έρευνες πως είναι το χρώμα εκείνο που επιλέγουν να φέρουν πάνω τους οι δυναμικές γυναίκες. Είτε πρόκειται για ένα φουλάρι, είτε για ένα παλτό, είτε για τσάντα, αυτό το κάτι κόκκινο μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα πάνω σας, χαρίζοντας σας έναν αέρα κύρους και μία γοητεία δυναμικής προσωπικότητας.

Αθλητικά ρούχα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από τα σωστά αθλητικά ρούχα και τις γυναίκες που τα στηρίζουν. Προσοχή όμως όταν λέμε « τα σωστά αθλητικά ρούχα» εννοούμε εκείνα τα αθλητικά που αν χρειαζόταν ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπείτε στο γυμναστήριο, να μπορούσαν να σταθούν στο ύψος στων περιστάσεων. Συχνά βλέπουμε αθλητικό λουκ με ρούχα που ουσιαστικά είναι μαϊμού αθλητικά, όχι από άποψη μάρκας και brand  αλλά από ουσιαστική χρήση. Συνήθως αυτά τα ρούχα αθλητικά μαϊμού , τα επιλέγουν κυρίες μεγάλης ηλικίας που θέλουν να νεανίσουν, οι κοπέλες που δεν ξέρουν τι θα πει fitness   θέλουν  όμως να ακολουθήσουν την πάντα διαχρονική μόδα του life style του.
Τέλος μην ξεχνάς πως εκείνο που κάνει μία ντουλάπα ζωντανή και δυνατή, αξιόλογη και εύχρηστη , είναι το προσωπικό γούστο και στιλ που ορίζεται από την ικανότητα να μπορείς να εκφράζεις τον εαυτό σου μέσα από τα ρούχα και να μην πέφτεις την παγίδα, να μπασταρδέψεις την αυθεντικότητα σου στο βωμό της μόδας.

 

 


Αυτό λέει ο σοφός λαός. Και είναι μία πραγματικότητα  που δυστυχώς αφορά στην ανθρώπινη φύση. Πειράματα, μελέτες, έρευνες, ταινίες, έχουν βασιστεί ακριβώς σε αυτή την αρχή. Πως το αληθινό πρόσωπο ενός ανθρώπου, το ήθος του, το ποιόν του, φαίνεται όταν έχει την εξουσία στα χέρια του. Θα κάνει καλό; Θα κάνει κακό; Θα χρησιμοποιήσει το κακό για καλό; Θα σιωπήσει; Θα διδάξει μέσα από την ανωτερότητα του; Είναι καθαρά προσωπικό θέμα το πως θα χειριστεί ο κάθε άνθρωπος την εξουσία που κάποια στιγμή θα του δοθεί. Μπορεί να είναι άτυπη μορφή εξουσίας, μπορεί να είναι αξίωμα, θέση εργασίας, βήμα, τίτλος... Μπορεί να είναι μία μικρή συγκυρία, μία  στιγμή  όλο τύχη  που θα τον φέρει λίγο πάνω από τη μοίρα του και λίγο πιο μπροστά από τη μοίρα άλλων... Είναι καθαρά δικό του  θέμα το πως θα διαχειριστεί αυτή τη στιγμή δύναμης που θα του δοθεί... Και εκεί, τότε, όταν θα έχει τη εξουσία, θα καταλάβει πρώτα αυτός και μετά όλοι άλλοι, για πόσα και για τι είναι ικανός.

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE