Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές! Εξαιρετικά υγιεινή, μία έξυπνη λύση για όλους όσοι δεν αγαπούν το κουνουπίδι αλλά θέλουν να το εντάξουν στη διατροφή τους. Κατάλληλο για χορτοφάγους, αν και βγαίνει πολύ νόστιμο και με κρέας!

1 κουνουπίδι
Αρακάς
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μανιτάρια
Γαρίδες
Σόγια
Λάδι
Πιπέρι
1 αυγό  

 Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το κόβουμε σε “φουντάκια”. Στη συνέχεια το βάζουμε το multi έως ότου το πολτοποιήσουμε.
Σε ένα τηγάνι, σoτάρουμε σε  λίγο λάδι, τον αρακά, τα μανιτάρια , το κρεμμύδι και τις γαρίδες. Σε περίπτωση που τρώτε κρέας μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γαρίδες με κοτόπουλο ή μοσχάρι. Αν πάλι δεν τρώτε μαλάκια, ψάρι αλλά ούτε και κρέας, η συνταγή βγαίνει το ίδιο νόστιμη και χωρίς αυτά.
Μόλις σoταριστούν τα υλικά προσθέτετε το κουνουπίδι και το αφήνετε στη φωτιά ανακατεύοντας καλά. Σιγά σιγά αρχίζετε να προσθέτε  το πιπέρι και  τη σόγια. Βάλτε όση ποσότητα ταιριάζει στη γεύση σας , δεδομένου ότι η σόγια είναι αλμυρή.
Στο τέλος προσθέτετε και το αυγό, ολόκληρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε έως ότου ψηθεί καλά και αυτό.
Το ρύζι από κουνουπίδι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Τρώγεται πολύ ευχάριστα, όταν δεν είναι πολύ ζεστό. Γίνεται ακόμα καλύτερο , αν καταναλωθεί απευθείας από το ψυγείο! Η γεύση του θυμίζει τηγανιτό ρύζι, γι αυτό και η συνταγή φέρει το όνομα « ρύζι» αν και μέσα έχει ως βασική ύλη το κουνουπίδι. Το κουνουπίδι είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές  με διάφορους τρόπους.
Το συγκεκριμένο πιάτο ενδείκνυται για όσους δεν τρώνε το κουνουπίδι ενώ είναι ένας έξυπνος τρόπος για να πείσεις ένα παιδί να φάει λαχανικά.

 


Οι δήμοι κάνουν προσπάθεια, όχι όμως  πάντα επιτυχημένη, Μπλε κάδοι για τα ανακυκλώσιμα. Πράσινοι κάδοι για τα σκουπίδια. Πολλοί  όμως δεν γνωρίζουν αυτή τη διαφορά με αποτέλεσμα να πετούν σκουπίδια στους μπλε κάδους δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των δήμων και την προσπάθεια για ανακύκλωση. Η σωστή δουλειά όμως  ξεκινάει από το σπίτι. Και η επιτυχία κρίνεται από τον τρόπο που κανείς ξεχωρίζει τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα υλικά .  Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αντί για έναν μεγάλο σκουπιδοντενεκέ, όπου θα πετάτε μαζικά τα σκουπίδια , κάνοντας μετά  συλλογή στον πάγκο της κουζίνας από γυάλινα και πλαστικά, επιλέξτε να έχετε 3 μικρότερους κάδους, με συγκεκριμένο ρόλο έκαστος. Στον έναν θα πετάτε όλα τα υπολείμματα φαγητού. Στον άλλον θα πετάτε όλα τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, άδεια μπουκάλια κλπ. Και στον τρίτο θα πετάτε όλες τις συσκευασίες φαγητών που θα είναι λερωμένες με  υπολείμματα τροφών . Έτσι, εσείς,  πέρα από ανακύκλωση, θα γλιτώνετε και χρόνο από το να καθαρίζετε οι ίδιοι τις συσκευασίες. Στη συνέχεια το έργο σας θα είναι εύκολο. Τα ανακυκλώσιμα στον μπλε, τα σκουπίδια στον πράσινο. Εύκολα, γρήγορα, απλά , οικολογικά.

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE