Κοιτώντας πίσω στα χρόνια, σίγουρα θα είχατε φίλους και φίλες με τους οποίους αποκτήσατε υπέροχες αναμνήσεις, αλλά τώρα πια δεν υπάρχουν στη ζωή σας. Χάθηκαν , μαζί με όλα όσα σας ένωναν , στο πέρασμα του χρόνου και από κει που πιστεύατε πως η σχέση σας θα κρατούσε για πάντα, τελικά δεν νιώθετε καν την ανάγκη να επαναλάβετε έστω και κάτι απ΄ ολα όσα ζήσατε. Οι  ψυχολόγοι λένε πως η διαδικασία αυτή είναι απολύτως υγιής, δεν σημαίνει τίποτα το κακό για εσάς ή τους άλλους, και συμβαίνει στις ζωές όλων μας.

Λιγότερος ελεύθερος χρόνος
Μεγαλώνοντας, οι υποχρεώσεις αυξάνονται, ο χρόνος παραμένει ο ίδιος, αλλά ο προσωπικός χρόνος μειώνεται. Αποκτά αυτομάτως άλλη αξία, και για μερικούς φαντάζει πολυτέλεια. Όταν λοιπόν μέσα σε ένα ασφυκτικό πρόγραμμα, καταφέρεις να εξασφαλίσεις λίγη ώρα για τους αγαπημένους σου αλλά και για τον εαυτό σου, θέλεις να τον περάσεις όμορφα, με ανθρώπους που έχουν σημαντική θέση στη ζωή σου, και με δραστηριότητες που σε καλύπτουν. Εκεί θα φανεί και το τι ρόλο παίζει ο καθένας στη ζωή σου… Μην στεναχωρηθείς, αν κάνεις κάποιους πέρα, ή αν κάποιος βγάλει εσένα από το πρόγραμμα του. Κανείς δεν είπε ότι οι σχέσεις είναι εύκολο πράγμα, αλλά σίγουρα δεν θες να έχεις δίπλα σου άτομα που δεν σε θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους αλλά ούτε και εσύ αυτούς.

Δεν ανέχεσαι πια ανθρώπους χωρίς κοινά ενδιαφέροντα
Το δυσκολότερο πράγμα στις σχέσεις των ανθρώπων, είναι το να εξελίσσονται μαζί. Αυτό σπάνια συμβαίνει. Και δυστυχώς όταν έχεις περάσει όμορφα στα χρόνια της ξεγνοιασιάς και της νιότης με κάποιος, δύσκολα θα καταλάβεις πως μετά από αυτό, τίποτα δεν σας ενώνει. Μπορεί η συνήθεια να σας κρατήσει για λίγα χρόνια κοντά, ωστόσο θα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ό,τι πλέον δεν έχετε να πείτε τίποτα μεταξύ σας. Τα ενδιαφέροντα σας είναι άλλα, η οπτική για τη ζωή επίσης, η διάθεση απέναντι στις καταστάσεις διαφορετική, οι ανάγκες σας ξένες μεταξύ τους. Πολλές φορές μπορεί να απορείτε κιόλας πως είναι δυνατόν να κάνατε κάποτε παρέα με συγκεκριμένα άτομα, που πλέον δεν έχετε τίποτα να σας ενώνει παρά ένα κοινό παρελθόν.

Εμπειρία
Η εμπειρία είναι αυτή που ρίχνει τις μάσκες μεταξύ των ανθρώπων. Όσο περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο λιγότερους φίλους. Η ζωή, και τα χαστούκια της, σε έχουν μάθει να ξεχωρίζεις ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για σένα, ποιος σε χρησιμοποιεί, ποιος έχει “δεύτερες σκέψεις”, ποιος κρυφές προσδοκίες από σένα, και ποιος απλά κοιτά να καρπωθεί  ό,τι μπορεί από μία επιφανειακή συναναστροφή μαζί σου. Αν σε διακρίνει και μία στοιχειώδης ευφυΐα, σίγουρα δεν θες να αναλώνεσαι στην ενήλικη ζωή σου, σε σχέσεις που έχουν χαρακτηριστικά εφηβείας.

Προτεραιότητες
Σε κάθε φάση της ζωής του, ο καθένας από εμάς έχει και διαφορετικές προτεραιότητες. Άλλος το λέει “δουλειά” άλλος “οικογένεια”.  Θέση που έχεις  στη ζωή κάποιου αλλά και αυτός στη δική σου είναι αντιστρόφως ανάλογος με τη πρόθεση που εμφανίζεται και από τις δύο πλευρές, να γραφτεί ο άλλος στη λίστα με τις πέντε πρώτες προτεραιότητες του.

Όποιος αξίζει μένει
Σκληρό αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Οι άνθρωποι που αξίζει να μείνουν στη ζωή μας, είναι εκεί. Δεν ζητιανεύουμε το χρόνο τους, δεν παρακαλάνε για να μας δούνε, αλλά μας δένει με αυτούς μία ροή ενέργειας που κάνει την παρουσία τους ενός στη ζωή του άλλου υπαρκτή ακόμα και αν η φυσική παρουσία υστερεί. Το φυσιολογικό , είναι αυτό να συμβαίνει με λίγους, αλλά εκλεκτούς.

 


Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα εσπεριδοειδή, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες καθιστώντας τα σημαντικούς συμμάχους του οργανισμού σε παθήσεις όπως τα εγκεφαλικά, η καρδιά αλλά και πολλές μορφές καρκίνου, με πρώτο τον καρκίνο του μαστού. Το λεμόνι είναι αυτό που χρίζεται ως αρχηγός θεραπευτής από την οικογένεια των εσπεριδοειδών. Μία πρόσφατη έρευνα μάλιστα όχι μόνο δικαίωσε το λεμόνι για τον τίτλο του αυτό εξαιτίας των ιδιοτήτων του που χαρακτηρίζουν τη σάρκα και το χυμό του, αλλά και λόγω της φλούδας του, που οι επιστήμονες υπογράφουν πως κρύβει επίσης ανεκτίμητους θησαυρούς για την υγεία  μας. Μέχρι σήμερα ωστόσο ο πιο δημοφιλής τρόπος για να εκμεταλλευτούμε τη φλούδα του λεμονιού ήταν το ξύσμα του, σε φαγητά και γλυκά. Τώρα όμως, υπάρχει μία ακόμα πιο αποτελεσματική λύση για να μπορέσουμε να πάρουμε στο έπακρον όλα τα καλά που κρύβει μέσα και έξω του ένα λεμόνι. Δες τι πρέπει να κάνεις. Παίρνεις ωραία φρέσκα μυρωδάτα κατά προτίμηση βιολογικά λεμόνια. Τα βάζεις  κομμένα σε μικρά κομμάτια, έχοντας κρατήσει τη φλούδα, στην κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσουν καλά. Τα βγάζεις από την κατάψυξη και τα βάζεις στο μπλέντερ για να τα πολτοποιήσεις. Μπορείς να διευκολύνεις το έργο σου προσθέτοντας και λίγο νερό. Το μείγμα που θα δημιουργηθεί το βάζεις μέσα σε κυψέλες που κάνουμε τα παγάκια. Τοποθετείς τις κυψέλες στην κατάψυξη και χρησιμοποιείς τα παγάκια από λεμόνι όποτε επιθυμείς είτε στη μαγειρική σου, είτε ακόμα και βάζοντας τα σε νερό ή ρόφημα από βότανα.    

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE