Το ξίδι από μηλίτη, ήταν από τα αγαπημένα αγαθά του Ιπποκράτη, καθώς σε αυτό είχε βρει λύσεις για πολλά προβλήματα του ανθρώπινου σώματος. Αν και όξινο, έχει τέτοιες ιδιότητες που ενδείκνυται ακόμα και για το δέρμα, θεραπεύοντας αποτελεσματικά την ακμή. Την ίδια ώρα μπορεί να λειτουργήσει ως εξαίρετο θεραπευτικό για διάφορες παθήσεις του σώματος, πέραν του ότι μία από τις βασικές του ιδιότητες είναι και η μαγειρική.
Αν δεν έχετε στο ντουλάπι σας μηλόξιδο, καλό είναι να αγοράσετε σύντομα, και να προσέξετε να είναι βιολογικό.
Μόλις το αποκτήσετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα εξής:

Λιποδιαλιτικό
Το μηλόξιδο σε ποτήρι σφηνάκι, μετά από κάθε γεύμα, έχει λιποδιαλιτική δράση. Μπορεί να μην είναι ό,τι ωραιότερο στη γεύση, αλλά αν το διαλύσετε σε λίγο νερό και το καταπιείτε όπως κάνετε με τα σφηνάκια σας, μπορεί και να το αντέξετε.

Κρυολόγημα και βήχα
Σε ένα ποτήρι νερό προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μηλόξιδο, τρις κουταλιές της σούπας μέλι και μία κοφτή κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν. Ιδανικό για τον πονόλαιμο επίσης.

 Κακοσμία
Μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό βάζετε μόλις μία κουταλιά ξίδι μηλίτη και κάνετε γαργάρες κρατώντας την κάθε μία για δέκα δευτερόλεπτα.

 Ψύλλοι
Αν έχετε ζωάκια που ζει και σε κήπο και στο σπίτι, σίγουρα θα γνωρίζετε καλά το πρόβλημα των ψύλλων. Όπως επίσης και το ότι πολλά ζωάκια αντιδρούν στα φάρμακα ψεκασμού για τα ενοχλητικά μαμούνια. Δοκιμάστε να βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού λίγο μηλόξιδο και ψεκάστε στη γούνα του κατοικίδιου σας, είτε είναι γάτα είτε είναι σκύλος.

Δέρμα
Το μηλόξιδο μπορεί να γίνει εξαιρετικός ρυθμιστής του PH   στο δέρμα σας. Μπορεί να λειτουργήσει ως μία άκρως τονωτική λοσιόν και μπορεί επίσης να βελτιώσει την υφή του δέρματος σας όταν αυτό πάσχει από ακμή. Και όλα αυτά με μία απλή συνταγή: Λίγο βαμβάκι, βρεγμένο με ξίδι από μηλίτη και είστε έτοιμοι.

Μύες
Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, μία κομπρέσα μηλόξιδο μπορεί να κάνει θαύματα όταν έχετε να αντιμετωπίσετε μυικούς σπασμούς , ή γενικότεροι πόνους στους μύες σας. Μία χλιαρή προς ζεστή πετσέτα βρεγμένη με μηλόξιδο θα σας ανακουφίσει.

 

 


Οι περισσότεροι από εμάς, όταν δεν θέλουμε να πετάξουμε φαγητό, έχουμε στο μυαλό μας την εύκολη λύση: κατάψυξη! Βάζουμε τα πάντα στην κατάψυξη έτσι ώστε να μπορούμε να τα  καταναλώσουμε σε βάθος χρόνου. Αυτό όμως δεν είναι πάντα ούτε σωστό, αλλά ούτε και ασφαλές. Παρακάτω ακολουθούν τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε στην κατάψυξη , ή άλλα τα οποία χρειάζονται συγκεκριμένες συνθήκες κατάψυξης. Γαλακτοκομικά : Κάποια γαλακτοκομικά προϊόντα, όταν καταψύχονται βγάζουν νερό, κάτι που σημαίνει πως αλλοιώνονται. Να τι πρέπει να γίνει: Καταψύχουμε κρέμες με πολλά λιπαρά, σαντιγί πλήρη, κρέμες με ζάχαρη. Από γάλατα , μπορούν να μπουν σε ψύξη μόνο όσα βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία και είναι κλειστά, ενώ από τυριά, διατηρούνται μόνο όσο έχουν περισσότερο από 40% λιπαρά. Πατάτες: Οι πατάτες συνήθως μαυρίζουν στην ψύξη γι αυτό και καλό θα ήταν να τις διατηρείται σε δροσερό μέρος. Στην κατάψυξη όμως μπορείτε να βάλετε πουρέ πατάτας ο οποίος μπορεί να διατηρηθεί για έξι περίπου μήνες. Αυγά: Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει τα αυγά να σπάσουν που σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να τα καταψύξει. Από την άλλη, αν το πετύχει, μετά την απόψυξη θα παρατηρήσει πως οι κρόκοι σκληραίνουν και χάνουν σε γεύση, γι αυτό και θα ήταν πάντα καλύτερο να διατηρείτε τα αυγά στο ψυγείο και να τα καταναλώνετε και στο σωστό χρονικό περιθώριο. Κονσέρβες: Η κονσέρβα επίσης μπορεί να ραγίζει η ακόμα και να εκραγεί μέσα στην κατάψυξη. Εξάλλου τα φαγητό που είναι σε κονσέρβα είναι προορισμένα να διατηρηθούν για καιρό, δεν χρειάζεται να τα βάλετε και στην κατάψυξη. Πράσινα λαχανικά : Τα λαχανικά που είναι πλούσια σε νερό, καλό θα ήταν να μην μπαίνουν σε ψύξη, γιατί μόλις αποψυχθούν χάνουν το νερό τους , τη γεύση τους αλλά και τα θρεπτικά τους συστατικά. Ζεστά φαγητά : Πάντα πριν βάλετε στην κατάψυξη φαγητά, φροντίστε να μην είναι ζεστά, αλλά σε ουδέτερη θερμοκρασία. Όταν ένα ζεστό φαγητό μπει στην κατάψυξη θα διαταράξει τη θερμοκρασία της κατάψυξης και αυτό να δημιουργήσει ανεπιθύμητα βακτήρια για τα τρόφιμα μας. Φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό : Όπως και τα περισσότερα πράσινα λαχανικά, έτσι και φρούτα πλούσια σε νερό, πχ καρπούζι, πεπόνι κλπ, όταν βγουν από την κατάψυξη θα έχουν χάσει όλο τους το νερό με αποτέλεσα να μην έχουν ούτε την υφή ούτε και τη γεύση του.

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE