Υλικά
6 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
σκόρδο ανάλογα με τη γεύση σας
600 γρ ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 καρότα
1 κολοκύθι
400γρ σπανάκι
2 κ.σ αλάτι
πιπέρι
2 φλιτζάνια φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1/5 αλεύρι
3 φλιτζάνια σάλτσα  ντομάτας, σκέτης είτε με πιπεριές και ελιά
2 κ.σ θρεπτική μαγιά
λαζάνια

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κς λάδι και μέσα τσιγαρίζετε το σκόρδο το κρεμμύδι , ενώ στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια, το καρότο και το κολοκύθι αφού πρώτα τα έχετε κόψει σε μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ βάζετε το φυτικό γάλα και τον ζωμό των λαχανικών ενώ σε ζεσταμένο τηγάνι προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κς λάδι και το αλεύρι το οποίο ωστόσο ρίχνετε σιγά σιγά με ένα σουρωτήρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί ενώ στη συνέχεια αρχίσετε να προσθέτετε  σιγά σιγά  το μείγμα του γάλακτος και του ζωμού. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε ένα απαλό και ομογενές μείγμα, σαν κρέμα. Σε περίπτωση που σας σβολιάσει θα πρέπει να το περάσετε από σουρωτήρι. Στο τέλος ρίχνετε την θρεπτική μαγιά και αλάτι και η κρέμα είναι έτοιμη.
Σε ένα πιρέξ απλώνετε μία στρώση από την σάλτσα τομάτας, μία στρώση μπεσαμέλ, μια πρώτη στρώση από τα λαζάνια και ακόμα μία στρώση σάλτσα τομάτα. Συνεχίζετε μία στρώση από τα μαγειρεμένα λαχανικά, ξανά μία στρώση μπεσαμέλ, μία ακόμα στρώση λαζάνια, και ακόμα μία στρώση σάλτσα τομάτας. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να γεμίσετε το πιρέξ. Φροντίστε μόνο η τελευταίες στρώσεις να είναι τομάτα και κρέμα.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά!

 

 

 


Καρδιοπάθειες, εθισμός στο αλκοόλ και καρκίνος είναι η τρις κυριότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Στις τελευταίες αναφορές όμως του cbs γύρω από το θέμα, ο επιδημιολόγος Φίλιπ Λάντριγκαντ έρχεται να προσθέσει ως ακόμα μία πηγή του κακού, την μόλυνση του περιβάλλοντος. Εννέα εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, από ασθένειες και αιτίες που βρίσκουν τις ρίζες τους στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Τοξίνες που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί αλλά και περίπου 5.000 νέα χημικά που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο, κάνουν το έδαφος , το νερό αλλά και τον αέρα, μία πραγματική πυρηνική βόμβα. Οι χώρες τις Αφρικής φιγουράρουν πρώτες στη λίστα με το πλέον μολυσμένο περιβάλλον, με την Ινδία να ακολουθούν και την Κίνα να βρίσκεται στην 3η θέση. Οι μελέτες γύρω από το θέμα καταλήγουν στα πιο ανησυχητικά πορίσματα από το 1950, και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προβλέποντας πως μέσα στα επόμενα χρόνια, οι θάνατοι από το ανθυγιεινό περιβάλλον, θα ξεπερνούν ανά τον κόσμο ακόμα και τους θανάτους από τις πιο γνωστές μορφές καρκίνου.  

MORE FROM THECook It

MORE To BELIEVE