Αν είσαι γιατρός, ή ορθολογιστής το πιθανότερο είναι να μην δώσεις και ιδιαίτερη βάση στις πληροφορίες που θα ακολουθήσουν. Αν όμως είσαι από εκείνους που είναι λίγο περισσότερο ανοιχτοί σε οτιδήποτε εναλλακτικό και όχι μόνο, τότε ναι, θα βρεις το κείμενο ενδιαφέρον.
Οι Ιάπωνες πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι όταν οργανώνουν ομάδες, για σπουδαίας σημασίας εγχειρήματα, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ομάδα αίματος των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τις ομάδες διεκπεραίωσης.
Τόσο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, όσο και αργότερα το 1990 όταν η Mitsubishi αποφάσισε να μεσουρανήσει, οι Ιάπωνες έφτιαξαν πληρώματα αποτελούμενα μόνο από άτομα που ανήκουν στην ομάδα αίματος ΑΒ. Σήμερα, στα ιαπωνικά νηπιαγωγεία, τα τμήματα στήνονται ταιριάζοντας τα παιδιά με βάση την ομάδα αίματος τους και κάθε ομάδα, ακολουθεί διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα και πρόγραμμα, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ικανότητας της . Βλέπετε οι Άπω Ανατολίτες, αν πιστεύουν πως ο άνθρωπος καθορίζεται και επηρεάζεται από κάτι, αυτό είναι το αίμα τους.
Σύμφωνα λοιπόν με τη σπουδαία μελέτη που ξεκίνησε κάπου στα τέλη του 60  ο Ιάπωνας ανθρωπολόγος Μασάχικο Νόμι, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα ταλέντα μας, τα ευαίσθητα σημεία μας, και τις ιδιαιτερότητες της ιδιοσυγκρασίας μας από τη μέρα που θα γεννηθούμε. Είναι αυτό που απλά λέμε και εμείς στα ελληνικά … «στο αίμα μας!»

Δες λοιπόν ποιος σύμφωνα πάντα με την ομάδα την οποία ανήκεις.

ΟΜΑΔΑ: Α
Τα άτομα που ανήκουν σε αυτή την ομάδα βάζουν πάνα απ΄ όλα τους άλλους και το κοινό συμφέρον. Είναι εξαιρετικοί ακροατές, και γίνονται άριστοι φίλοι.  Εκεί που δεν τα καταφέρνουν καλά, είναι όταν πρόκειται για τις δικές τους ανάγκες. Προτιμούν να αδικήσουν τον εαυτό τους προκειμένου να βοηθήσουν τους γύρω τους και αυτό έχει επιπτώσεις όπως τα αισθήματα κατάθλιψης και οι αγχώδεις διαταραχές.
Είναι ιδανικοί για όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα οικονομικά, θα μπορούσαν να γίνουν καλοί δικηγόροι, συγγραφείς, γιατροί και άνθρωποι των γραμμάτων. Ταιριάζουν περισσότερο με ανθρώπους της ίδιας ομάδας με αυτούς, οι με όσους ανήκουν στην ομάδα ΑΒ.

 ΟΜΑΔΑ Β:
Εδώ έχουμε εκείνους όλους που είναι γνωστοί ως «εξωστρεφείς». Όπως και όσοι ανήκουν στην ομάδα Α, έτσι και οι της ομάδας Β είναι καλοί ακροατές, κοινωνικοί, εύθυμοι , αλλά δυσκολεύονται να εκφράσουν τα δικά τους προβλήματα, αισθήματα οι σκέψεις.  Ξέρουν να διαβάζουν τους άλλους ακόμα και από τη γλώσσα του σώματος, κάτι που θα τους έκανε ιδανικούς ψυχολόγους ή ντεντέκτιβ. Είναι επίσης πολύ επικοινωνιακοί καθιστώντας τους ιδανικούς για δημοσιογράφους και επαγγέλματα επιρροής. Καλές σχέσεις θα μπορούσαν να έχουν με άλλους της ομάδας Α ή της ομάδας ΑΒ.

ΟΜΑΔΑ ΑΒ:
Είναι σπάνια ομάδα και συγκαταλέγεται από πολύ πνευματικά άτομα. Όσοι ανήκουν σε αυτήν είναι ορθολογιστές,  πάρα πολύ οργανωτικοί, αγαπούν την αδρεναλίνη. Διαπρέπουν σε ηγετικές θέσεις, ή σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με δημόσιες σχέσεις.   Είναι οι μοναδικοί που τα πάνε καλά με άτομα όλων των άλλων ομάδων.

ΟΜΑΔΑ Ο:
Η πιο κοινή ομάδα αίματος. Όσοι ανήκουν εδώ, είναι αρκετά ανταγωνιστικοί, προτιμούν να δίνουν έμφαση στην προσωπική τους πρόοδο και άνοδο και δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη φιλία. Είναι δυνατοί για καίριες θέσεις, και τα πάνα καλά με το χρήμα, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, ενώ οι γυναίκες  της ομάδας Ο θα γινόντουσαν και πολύ καλές  θεραπεύτριες.

ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ :
Είναι σχετικά σπάνια ομάδα, η ομάδα Ρέζους Αρνητικό, αλλά γι’ αυτό και όσοι ανήκουν σε αυτήν, έχουν κάποια επίσης σπάνια χαρακτηριστικά. Συνήθως έχουν υψηλότερο από τον μέσο, δείκτη νοημοσύνης,  έντονη ενσυναίσθηση, δυνατή διαίσθηση, αλλά και πολλές ανεξήγητες φοβίες. Στα υπόλοιπα πιο κοινά χαρακτηριστικά μοιράζονται πολλά απ όλες τις άλλες ομάδας γι αυτό και τους δίνει την δυνατότητα να τα πάνε καλά με όλο τον κόσμο. Ωστόσο για ιατρικούς  λόγους, όταν πρόκειται για αναπαραγωγή, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και ενημερωμένοι, όταν πρόκειται να συνευρεθούν με ανθρώπους της ίδιας κατηγορίας αίματος με αυτούς.


Και όμως το υπερ νόστιμο φιστικοβούτυρο μπορεί να προβλέψει εύκολα και πάνω απ όλα φθηνά αν κάποιος θα παρουσιάσει την πιο διαδεδομένη μορφή άνοιας , κατά το πέρας της ζωής του. Το Αλτσχάιμερ. Η μέθοδος ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Φλόριντα, με τη βοήθεια 1500 ασθενών Αλτσχάιμερ  και 1500 ατόμων που δεν εμφάνιζαν τη νόσο,  ενώ βασίζεται στο γεγονός πως η πρώτη αίσθηση που εξασθενεί από το  πολύ αρχικό στάδιο της νόσου πριν ακόμα επηρεαστεί η μνήμη, είναι η όσφρηση. Πως γίνεται το τεστ; Με τη βοήθεια ενός ειδικού και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολάκι με φιστικοβούτυρο και ένα χάρακας 50 εκατοστών. Ο ειδικός θα σας κλείσει τα μάτια και θα σας ζητήσει να κλείσετε πρώτα το δεξί σας ρουθούνι. Θα τοποθετήσει τον χάρακα όρθιο κατά μήκος, ξεκινώντας από την τρύπα του αριστερού σας ρουθουνιού. Σιγά σιγά θα αρχίσει να ανεβάζει από το κάτω μέρος του χάρακα προς το ρουθούνι σας το μπολ με το φιστικοβούτυρο. Το ίδιο θα γίνει και από την άλλη πλευρά, απελευθερώνοντας το αριστερό ρουθούνι και κλείνοντας το δεξί. Οι μελέτες έδειξαν πως οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ, καθυστερούσαν να αντιληφθούν τη μυρωδιά του φιστικοβούτυρου από το αριστερό ρουθούνι κατά 10 εκατοστά σε σχέση με το δεξί ρουθούνι. Αντιθέτως οι υγιείς συμμετέχοντες δεν παρουσιάζαν τέτοια απόκλιση. Κάτι που σημαίνει πως η εξασθένιση της όσφρησης ειδικά από το αριστερό ρουθούνι, όταν συνδυάζεται και με άλλες ενδείξεις θα μπορούσε να προβλέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Αν και θεραπεία δεν υπάρχει που να καταστέλλει την εξέλιξη του Αλτσχάιμερ, είναι σημαντικό να γίνεται έγκαιρα διάγνωση ώστε αυτή να καθυστερεί. Τώρα το ερώτημα είναι γιατί φιστικοβούτυρο; Γιατί αποτελεί οικεία δυνατή και ευχάριστη μυρωδιά, έντονη και αναγνωρίσιμη ακόμα και από όσους δεν το τρώνε!

MORE FROM THEPsychology

MORE To BELIEVE