Οι δήμοι κάνουν προσπάθεια, όχι όμως  πάντα επιτυχημένη, Μπλε κάδοι για τα ανακυκλώσιμα. Πράσινοι κάδοι για τα σκουπίδια. Πολλοί  όμως δεν γνωρίζουν αυτή τη διαφορά με αποτέλεσμα να πετούν σκουπίδια στους μπλε κάδους δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των δήμων και την προσπάθεια για ανακύκλωση. Η σωστή δουλειά όμως  ξεκινάει από το σπίτι. Και η επιτυχία κρίνεται από τον τρόπο που κανείς ξεχωρίζει τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα υλικά .

 Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Αντί για έναν μεγάλο σκουπιδοντενεκέ, όπου θα πετάτε μαζικά τα σκουπίδια , κάνοντας μετά  συλλογή στον πάγκο της κουζίνας από γυάλινα και πλαστικά, επιλέξτε να έχετε 3 μικρότερους κάδους, με συγκεκριμένο ρόλο έκαστος. Στον έναν θα πετάτε όλα τα υπολείμματα φαγητού.
Στον άλλον θα πετάτε όλα τα καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, άδεια μπουκάλια κλπ.
Και στον τρίτο θα πετάτε όλες τις συσκευασίες φαγητών που θα είναι λερωμένες με  υπολείμματα τροφών . Έτσι, εσείς,  πέρα από ανακύκλωση, θα γλιτώνετε και χρόνο από το να καθαρίζετε οι ίδιοι τις συσκευασίες.
Στη συνέχεια το έργο σας θα είναι εύκολο. Τα ανακυκλώσιμα στον μπλε, τα σκουπίδια στον πράσινο.
Εύκολα, γρήγορα, απλά , οικολογικά.


COOK IT : 13 Nov 2017

Τηγανίτες από βρώμη

Μία έξυπνη λύση για ένα απολαυστικό πρωινό! Ένας θρεπτικός εναλλακτικός τρόπος για να έχετε το αποτέλεσμα της τηγανίτας χωρίς να χρεωθείτε τις θερμίδες αλλά μόνο τη γεύση. Υλικά: 4 κουταλιές της σούπας βρώμη 2 ασπράδια αυγών Βανίλια Λάδι Μέλι Κανέλα Ξηρούς καρπούς Εκτέλεση: Αλείβετε με ένα βαμβάκι το τηγάνι με λάδι. Δεν χρειάζεται να βάλετε πολύ. Στη συνέχεια τοποθετείτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για να αρχίσει να «καίει». Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη βρώμη με τα ασπράδια αυγών. Ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά. Κάντε το για αρκετή ώρα γιατί αν η βανίλια δεν διαλυθεί καλά μπορεί να «πικρίσει» τη γεύση του μείγματος. Το τηγάνι έχει αρχίσει ήδη να καίει, και εσείς ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το «ανοίγετε» με ένα πιρούνι δίνοντας του σχήμα τηγανίτας και το ψήνετε καλά και από τις δύο πλευρές έως ότου να «ροδίσει» απ έξω και να ψηθεί καλά από μέσα. Μην το παρακάνετε και ξεραθεί τελείως. Αν θέλετε να βγει το αποτέλεσμα λίγο πιο ζουμερό, μέσα στο μείγμα, πριν το ρίξετε στο τηγάνι,  μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά της σούπας γάλα. Μόλις η τηγανίτα είναι έτοιμη την σερβίρετε σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέτετε το μέλι, τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα, σύμφωνα με τα γούστα και την αρέσκεια σας. Αν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε τους ξηρούς καρπούς στο multi και να τους κάνετε σκόνη, απλά σε αυτή την περίπτωση προσέξτε την ποσότητα που θα βάλετε γιατί  μπορεί να «ανεβάσει» τις θερμίδες. Αν ωστόσο η σιλουέτα σας δεν σας απασχολεί αντί για ξηρούς καρπούς και μέλι μπορείτε να κάνετε και άλλους συνδυασμούς όπως, ταχίνι με μέλι, η σοκολάτα τύπου nutella με ξηρούς καρπούς, ή μαρμελάδα σε όποια γεύση προτιμάτε.Ιδανικό για πρωινό, ή κατάλληλο ακόμα και για γλυκό αν θέλετε να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας, χωρίς τύψεις.  

MORE FROM THEΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

MORE To BELIEVE