Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Το μακιγιάζ μπορεί να αναδείξει αλλά μπορεί και να χαντακώσει ένα πρόσωπο όσο όμορφο και αν είναι. Τα λάθη είναι συχνά και λίγο πολύ όλες έχουμε πέσει κατά καιρούς στην παγίδα τους.

Βαρύ Smokey μακιγιάζ
Τα έντονα μάτια είναι ωραία. Όπως και το έντονο βλέμμα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως όσο πιο βαρύ το μακιγιάζ τόσο πιο ωραίο και το αποτέλεσμα. Το  smokey μάτι θέλει φειδώ, προσοχή και τεχνική. Δεν πηγαίνει σε όλα τα μάτια. Θέλει μεγάλο «καπάκι» και αμυγδαλωτά μάτια. Προτιμότερο είναι να επιλέξετε πιο ακριβές σκιές καθώς τα φθηνά προϊόντα δίνουν συχνά και φθηνό αποτέλεσμα και κάτι τέτοιοι δεν το θέλετε στο smokey  σας.

Λεπτά φρύδια
Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει ένα ωραίο ζευγάρι μάτια, όσο τα λεπτά φρύδια. Είναι κατά τη γνώμη μου μία ξεπερασμένη τάση που μπορεί να δώσει μία «δεύτερη» εικόνα ακόμα και στο πιο φίνο πρόσωπο. Το ίδιο «άσχημο» με τα λεπτά φρύδια, θεωρώ και το τατουάζ στο σημείο. Σας έχει τύχει να ξυπνήσετε και να δείτε γυναίκα με τατουάζ στα φρύδια μόλις έχει σηκωθεί από το κρεβάτι;

Υπερβολικό περίγραμμα χειλιών
Δεν έχουμε γεννηθεί όλες με μεγάλα χείλη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τα μεγαλώνουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, με το περίγραμμα. Το σωστό περίγραμμα μπαίνει κατά μήκος της φυσικής μας γραμμής, και όχι έξω από αυτήν. Πέρα του ότι κανείς δεν θα πιστέψει πως τα χείλη μας φτάνουν σχεδόν κάτω από τη μύτη, είναι πολύ ντροπιαστικό να κυκλοφορείς με δύο στόματα εκ των οποίων το ένα χρωματισμένο.

Ψεύτικες βλεφαρίδες
Δεν έχω χειρότερο. Πέρα του ότι είναι εξαιρετικά άβολες, μπορούν στην υπερβολή τους να γίνουν το σήμα κατατεθέν της bimbo τύπισσας. Πέραν αυτού, οι ψεύτικες βλεφαρίδες βαραίνουν το βλέμμα, κάνοντας το λίγο «αγελαδίσιο» ενώ μπορείς να έχεις πολύ πιο εντυπωσιακό και φυσικό αποτέλεσμα με μία απλή μάσκαρα.

Κρέμες μαυρίσματος
Σε παρακαλώ, μη το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Κάτσε λίγο στον ήλιο, κάνε ένα σολάριουμ, μην πασαλειφτείς όμως με κρέμες μαυρίσματος. Είναι ότι πιο ξεπερασμένο υπάρχει. Αφήνεις λεκέδες στο πέρασμα σου, φαίνεσαι απλά μπογιατισμένη και όχι μαυρισμένη και σχολιάζεσαι από τους πάντες. Να το ξέρεις.

Vamp make up
Το vamp make up απαιτεί make up  πιο ανοιχτό από τον τόνο του δέρματος σου, (πολύ πιο ανοικτό θα έλεγα) έντονα χείλη και έντονα μάτια. Γιατί δεν παραδέχεσαι πως απλά θέλεις να είσαι σαν τον Τζόκερ και μου βαφτίζεις αυτό το μακιγιάζ ως «vamp»; Αν δεν είναι το τριώδιο, μην το επιχειρήσεις.


Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα απόλυτο θαύμα! Και αυτό έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Eξαιτίας αυτού  μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, να ονειρευτούμε όσα θέλουμε και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Ένα μόνο χρειάζεται: Να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε τις υπέρτατε δυνάμεις τους και τον τρόπο να τις ενεργοποιήσουμε.
  1. Ο εγκέφαλος μας δεν αντιλαμβάνεται διαφορά ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα. Γι\' αυτό και πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε όλους όσοι βλέπουν τον κόσμο «λες και φορούν ροζ γυαλιά» ή γιατί μεγαλοποιούμε καταστροφολογικά καταστάσεις που δεν είναι μείζονος σημασίας.
  2. Η πνευματική εργασία δεν κουράζει τον εγκέφαλο. Οι σκέψεις μας τον κουράζουν. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της πνευματικής εργασίας η σύσταση του αίματος που ρέει στον εγκέφαλο παραμένει η ίδια, την ώρα που η σύσταση αίματος στις φλέβες μας αλλάζει όταν το σώμα έχει υποστεί κόπωση.
  3. Ο εγκέφαλος μας λειτουργεί αυτόματα. Γι\' αυτό και είναι δύσκολο για κάποιον που είναι απαισιόδοξος να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως με τη σωστή εκπαίδευση, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να μάθει να λειτουργεί από την αρχή, με άλλο τρόπο.
  4. Βλέπουμε, ζούμε και είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. «Πίστεψε το και θα γίνει» δε λέμε; Όταν ο εγκέφαλος εστιάζει σε κάτι , θα το δημιουργήσει. Για το λόγο αυτό έχει σημασία να εστιάζουμε πάντα σε αυτό που θέλουμε και όχι σε αυτό που ΔΕΝ θέλουμε.
  5. Ο εγκέφαλος θέλει εξάσκηση. Όπως ακριβώς γυμνάζουμε το υπόλοιπο σώμα μας, έτσι πρέπει να γυμνάζουμε και τον εγκέφαλο μας. Και αυτό γίνεται με τη μάθηση, το διάβασμα, την γυμναστική στο ύπαιθρο, το διαλογισμό, τα παιχνίδια στρατηγικής ή γνώσεων, τα ταξίδια και άλλες  νοητικές δραστηριότητες.
  6. Ο εγκέφαλος μας δεν κοιμάται ποτέ! Δουλεύει συνέχεια, και μάλιστα η λειτουργικότητα του είναι πολύ μεγαλύτερη κατά τις ώρες του ύπνου.
  7. Ο εγκέφαλος  μας χρειάζεται ξεκούραση. Χιλιάδες σκέψεις περνούν από τον εγκέφαλο μας κάθε μέρα και αυτό κάνει ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του, την ξεκούραση. Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας μέσα στη μέρα, κλείστε τα μάτια και αδειάστε το κεφάλι σας από οτιδήποτε σας απασχολεί, έστω και για λίγα λεπτά.
  8. Ο εγκέφαλος μας ξεχνάει στην προσπάθεια του να είναι επαρκής! Όπως και ένας σκληρός δίσκος, έτσι και ο εγκέφαλος μας μπορεί να αποθηκεύσει έναν συγκεκριμένο όγκο πληροφοριών. Το ότι κάποιες πληροφορίες ή αναμνήσεις ξεχνιούνται , είναι γιατί ο εγκέφαλος προσπαθεί να συσσωρεύσει ό,τι νέο εισχωρεί. Για να γίνει αυτό, σβήνει από τη μνήμη του άλλες πιο παλιές πληροφορίες. Γι αυτό να δίνεται σημασία στο με τι φορτώνεται το μυαλουδάκι σας.
  9. Ο εγκέφαλος μας ΔΕΝ πονάει. Μπορεί να ανταποκρίνεται στον πόνο, όταν τον νιώθουμε στο σώμα ή την ψυχή μας, και γι αυτό ευθύνονται οι αισθητήρες, αλλά ο ίδιος ο εγκέφαλος, ΔΕΝ μπορεί να βιώσει πόνο.
  10. Ο εγκέφαλος μας επαναπροσδιορίζεται. Ό,τι πιστεύουμε εγκαθιδρύεται μέσα στο υποσυνείδητο μας και αυτό θα γίνει η αλήθεια μας. Αν αλλάξουμε αυτό που πιστεύουμε θα αλλάξει και η συνείδηση μας και κατ ΄επέκταση και όλα όσα βιώνουμε.

MORE FROM THEΟΜΟΡΦΙΑ & ΣΤΥΛ

MORE To BELIEVE