Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις φέτες λεμόνι, στο κομοδίνο σου, όταν πρόκειται για τον νυχτερινό σου ύπνο. Και οι λόγοι είναι αυτοί:

Στρες και άγχος
Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που πριν αποκοιμηθεί αντί για προβατάκια μετράει λογαριασμούς ή …κλείνει από τους άλλους «λογαριασμούς» μέσα της. Οι δαίμονες αυτοί ωστόσο μας κρατάνε ξύπνιους και στην τσίτα. Εδώ έρχεται η μυρωδιά του λεμονιού που κάνει θαύματα. Μελέτες έχουν δείξει πως η μυρωδιά των εσπεριδοειδών και δη του λεμονιού, ηρεμεί, χαλαρώνει και ξεκουράζει τον εγκέφαλο.

Συγκέντρωση
Η μυρωδιά του λεμονιού βοηθάει και στη συγκέντρωση. Θα αναρωτηθείτε τι να την κάνετε τη συγκέντρωση πριν τον ύπνο; Για όλους εκείνους που πάσχουν από αϋπνίες η συγκέντρωση όχι μόνο χρειάζεται αλλά απαιτείται κιόλας , και το λεμόνι , το φρέσκο κομμένο λεμόνι, κάνει τη δουλειά.

Προβλήματα αναπνοής
Το κομμένο λεμόνι, θα βοηθήσει όσους έχουν προβλήματα αναπνοής στον ύπνο, να χαλαρώσουν το διάφραγμα τους και να αναπνεύσουν καλύτερα και πιο καθαρά.

 Τέλος στα έντομα
Γιατί να βάλεις σιτρονέλα που θα έχει μέσα και στοιχειώδη χημικά και να μην κόψεις απλά ένα λεμονάκι μυρωδάτο στη μέση; Το λεμόνι είναι βασικός παράγων στα εντομοαπωθητικά πόσο μάλλον το φρέσκο! Αν βάλετε και μερικά κεφαλάκια γαρίφαλο στη σάρκα του λεμονιού το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό.

Πρωινή ενέργεια
Είσαι και συ τύπος που δε μπορεί να σηκωθεί εύκολα από το κρεβάτι και αισθάνεται κουρασμένος χωρίς ενέργεια; Τότε είσαι επίσης αυτός που θα χρειαστεί τις φέτες λεμονιού περισσότερο από τον καθένα, στο κομοδίνο του. Η μυρωδιά του λεμονιού θα σου δώσει ενέργεια και όρεξη για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Πίεση
Και όμως η μυρωδιά του λεμονιού είναι δυνατό να ρίξει την πίεση! Αν λοιπόν αντιμετωπίζεται θέμα με την πίεση σας, πριν πέσετε για ύπνο, μην ξεχάσετε να βάλετε στο κομοδίνο, εκτός από το ξυπνητήρι σας, και το φρεσκοκομμένο λεμόνι σας.

 


Διαβάζουμε και ακούμε συχνά, πως το να πίνουμε ένα ποτήρι με νερό και λεμόνι κάθε πρωί είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας καθώς λίγο πολύ είναι γνωστές οι ιδιότητες που έχει ο χυμός του. Γιατί όμως να μην κάνουμε ακόμα πιο δυνατό το πρωινό μας ρόφημα, βάζοντας μέσα λίγο κουρκουμά. Ο κουρκουμάς είναι ένα μικρός θησαυρός, και εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων και ασθενειών, όπως από ακμή μέχρι και διαβήτη, από χοληστερίνη μέχρι και πίεση, αλλά και για την ενίσχυση και τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Και για όλα αυτά χρειάζεται  μόλις μια μικρή μικρή κουταλιά του γλυκού σκόνη κουρκουμά, διαλυμένη μέσα σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και ένα στυμμένο λεμόνι. Σε πολλούς η γεύση του κουρκουμά δεν αρέσει, και για το λόγο αυτό αποφεύγουν να τον καταναλώσουν. Αν ωστόσο μέσα στο ρόφημα προσθέστε λίγο μέλι, ή και λίγη κανέλα, η γεύση του σαφώς και γίνεται πολύ καλύτερη. Όταν όμως έχεις να κάνεις με ένα τόσο σπουδαίο συστατικό, όπως ο κουρκουμάς, που μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο μέσο για να διατηρούμαστε δυνατοί και υγιείς, τότε νομίζω πως ένα ποτηράκι μονορούφι, δεν είναι δα και κάτι τόσο δύσκολο. Αρκεί να υπολογίσεις πως η συνταγή  αυτή σε βοηθάει για να διατηρείς σε άριστη κατάσταση, πνευμόνια, ήπαρ, καρδιά, αίμα, μάτια αλλά και εγκέφαλο! Μάλιστα τελευταίες έρευνες υποστηρίζουν πως ο κουρκουμάς μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου Αλσχάιμερ...          

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE