Αυτό που με ρωτάει πολύς κόσμος, όταν ανοίγουμε κουβέντα γύρω από τη διατροφή , είναι το αν μου κοστίζει περισσότερο το ότι επιλέγω βιολογικά προϊόντα.
Η αλήθεια είναι πως μπορεί κάποιος να βρει πιο οικονομικά τρόφιμα αν αυτά είναι συμβατικής καλλιέργειας, αλλά ουσιαστικά εκείνο που εξοικονομείς στην καθημερινότητα σου, ενδεχομένως να κληθείς να το πληρώσεις αργότερα λόγω των επιπτώσεων που θα έχουν στον οργανισμό σου  όλες αυτές οι χημικές ουσίες που καταναλώνουμε παρέα με τα ραντισμένα μας φρούτα και λαχανικά .
Διεθνούς  κύρους έρευνες έχουν κρούσει ουκ ολίγες φορές τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσο επικίνδυνες και ένοχες μπορεί να είναι κάποιες τροφές για τον οργανισμό μας καθώς , αυτές λόγο αυξημένης τοξικότητας μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, εγκεφαλοπάθειες μέχρι και αναστολή της σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών.
Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι τροφές  σε μία λίστα που δημοσίευσε το  Environmental Working Group

 Μήλα
Διφαινυλαμίνη ή αλλιώς (DPA). Αυτή η ουσία είναι η ουσία που βρέθηκε στο 80 τοις εκατό των μήλων που εξετάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Μία ουσία που εμποδίζει τη φλούδα των μήλων να μαυρίζουν . Η ΕΕ απαγόρευσε τη χρήση της από τον φόβο ότι σε συνδυασμό με το άζωτο θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά καρκινογόνα. Έχει αποδειχθεί πως δεν συμμορφώθηκαν όλοι με την απαγόρευση.

 Κάλε, μαρούλια, πράσινα λαχανικά

Αν και σε μικρές ποσότητες, βρέθηκαν και σε αυτά τα φυλλώδη λαχανικά, επικίνδυνες ουσίες. Το κάλε μάλιστα η στα ελληνικά αποκαλούμενη “λαχανίδα” τελευταία έχει κερδίσει πολύ τις εντυπώσεις σε σχέση με άλλες παλαιότερες πρασινάδες, και λόγω της τραχείας υφής της, συγκρατεί μεγαλύτερες ποσότητες χημικών κατά το ράντισμα

Φράουλες
Όσο νόστιμες είναι τόσο επικίνδυνες επίσης. Νομίζω είναι μάταιο να αναφερθούμε σε χημικούς όρους. Αρκεί κανείς να συγκρίνει μία φράουλα συμβατικής καλλιέργειας με μία φράουλα βιολογική για να καταλάβει τις διαφορές στην εμφάνιση καταλαβαίνοντας γιατί το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους φρούτο , έχει κατηγορηθεί για καρκίνο, αναπτυξιακά προβλήματα και δυσλειτουργία ορμονών. Με μία λέξη , για την καλλιέργεια τους, χρησιμοποιούνται ως επί των πλείστων “ καπνογόνα”

Αγγούρια Τομάτες
Μαζί με την αγγουροτοματοσαλάτα σας, καταναλώνεται και ποσότητες παρασιτοκτόνων και μυκητοκτόνων  που πλην των γνωστών , βλέπε καρκίνους κλπ κλπ κατηγορούνται και για προβλήματα στο νευρικό σύστημα.

Σταφύλι
Κάθε ρόγα έχει σταγόνες από 15! χημικές ουσίες με χειρότερη εξ αυτών το Χλωρπυριφός. Εξαιρετικά επικίνδυνη ουσία που προκαλεί και προβλήματα στην υγεία των αγροτών. Βήχας , ζαλάδες, κεφαλαλγίες , δύσπνοια, ναυτίες μερικά μόνο από τα συμπτώματα έκθεσης σε αυτή την καρκινογόνο ουσία.

 

 


Και όμως η τεκίλα μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος! Εκεί κατέληξε έρευνα που έγινε το 2014 με επίκεντρο την τεκίλα και όλα όσα περιέχει το λατρεμένο ποτό. Οι ειδικοί κατευθύνθηκαν προς τα εκεί, όταν ανακάλυψαν πως η αγάβη, φυτό από το οποίο προέρχεται η τεκίλα, χαμηλώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για την απώλεια βάρους. Την ίδια στιγμή, άλλα συστατικά που συμπεριλαμβάνονται στην τεκίλα, μπορούν να ενεργοποιήσουν την ορμόνη του κορεσμού, με αποτέλεσμα αν κάποιος καταναλώσει τεκίλα να καθυστερήσει να πεινάσει καθώς θα νιώθει χορτάτος και γεμάτος. Από εκεί λοιπόν που το αλκοόλ συνήθως απαγορεύεται κατά τη περίοδο της διατροφής για απώλεια βάρους, φαίνεται πως η τεκίλα, σε μικρή δόση, ημερησίως μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για μία ολοκληρωμένη προσπάθεια.

MORE FROM THEΔΙΑΤΡΟΦΗ

MORE To BELIEVE