Μου στέλνει που λέτε ένα mail, εχθές, ένας φίλος. Ήταν ένα άρθρο άποψη, ή μάλλον « άποψη» για μένα, ενός τύπου, του οποίου το όνομα κάτι μου θύμιζε αλλά δεν ήμουν σίγουρη. Ήταν «μακρινάρι», και δεν μπήκα στον κόπο να το διαβάσω, όχι γιατί ήταν μεγάλο , αλλά γιατί δεν βρήκα κανέναν λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να με ενδιαφέρει η άποψη που έχει κάποιος για μένα, ειδικά από τη στιγμή που δεν θυμάμαι το όνομα του, ενώ είμαι στον χώρο 15 ολόκληρα χρόνια.
Άφησα το κείμενο αδιάβαστο, και απλά διάβασα το μήνυμα του φίλου αποστολέα στο οποίο με ρωτούσε γιατί δεν γράφω και εγώ την άποψη μου για διάφορα τηλεοπτικά και όχι μόνο πρόσωπα στη στήλη  μου. Ένα ερώτημα που μου έχουν κάνει κατά καιρούς και άλλοι, ενώ υπάρχουν και πολλές «παραγγελιές» αν θέλετε, να καταθέσω το τι πιστεύω για ανθρώπους από το τηλεοπτικό και καλλιτεχνικό στερέωμα.

Ποτέ όμως.

Έχουμε γεμίσει από απόψεις. Απόψεις ειδικών, απόψεις ασχέτων, απόψεις επί παντός επιστητού. Νομίζω πως μία ακόμα δεν θα είχε να προσφέρει τίποτα. Άνθρωποι καταξιωμένοι με πείρα και γνώση στο χώρο, καταθέτουν άποψη και κριτική, γιατί αυτή είναι δουλειά τους, την ξέρουν και την κάνουν καλά, πληρώνονται γι αυτό όπως πληρώνομαι και εγώ για την εκπομπή που κάνω, μ αρέσει δεν μ αρέσει.
Δίπλα σε αυτούς, πιτσιρίκια χωρίς γνώση πείρα αλλά και άποψη, μπαίνουν στο τυπάκι της λογικής πως καταθέτοντας την κριτική τους για όλους εκείνους που αποτελούν αντικείμενο των άρθρων τους , θα ξεχωρίσουν και θα νιώσουν σημαντικοί, αγνοώντας πως η σημασία που υποτίθεται θα αποσπάσουν δεν αφορά τόσο σε αυτό που θα γράψουν οι ίδιοι και στο τι αντίκτυπο θα έχει στην κοινή γνώμη, αλλά στο ότι το εν λόγω κείμενο θα αναφέρεται σε πρόσωπο που όντως προκαλεί ενδιαφέρον στο κοινό, γι αυτό και θα τσιμπήσει ο αναγνώστης να πατήσει το κλίκ.
Να λοιπόν και για ποιό λόγο ο κόσμος της σόου μπιζ γυρίζει γύρω από τα ίδια πέντε δέκα άτομα , ξανά και ξανά.
Κανέναν δεν αφορά η άποψη ενός ξεχασμένου πανελίστα που δυστυχώς αναγκάστηκε να γίνει «κακούλης» για να επιβιώσει. Ενδιαφέρει  όμως σίγουρα κάποιους το με ποιό τρόπο θα «κραχτεί» και πάλι ένα άτομο που «πουλάει» και για το οποίο ο κόσμος γουστάρει να μαθαίνει.
Εδώ πάλι εντοπίζεται ακόμα μία κοινωνική τάση. Αυτή που θέλει το κοινό να εθίζεται περισσότερο σε μία αρνητική άποψη- κριτική και λιγότερο σε έναν εκθειαστικό διθύραμβο που φαντάζει ένα ατέρμον γλειφτικό μπλα  μπλα. Εξ ου και το ότι καλό λόγο θα διαβάσεις σπάνια, και αυτός θα έχει σκοπιμότητα.
Να βγω λοιπόν εγώ, να πω τι; Σε ποιόν αφορά τι γνώμη έχω εγώ για τον τάδε ή τον δείνα συνάδελφο και γιατί να μπω και εγώ στη διαδικασία να κρίνω κάποιον από τη στιγμή που η άποψη μου και η κριτική μου δεν θα είναι ποτέ εκατό τοις εακτό αντικειμενική.
Η κριτική είναι ταλέντο. Και έχει αρχή μέση και τέλος, σε αυτό το τέλος, η κριτική πρέπει να είναι και εποικοδομητική, δίνοντας προτάσεις , λύσεις, δείχνοντας έναν νέο δρόμο και μία νέα οπτική, ενθαρρύνοντας αυτόν που μόλις έχει κριθεί και βοηθώντας τον να διορθωθεί και να γίνει καλύτερος.
Έτσι ορίζεται η κριτική  στα βιβλία κοινωνιολογίας και ψυχολογίας.
Δυστυχώς ,  στην εποχή μας και στην κοινωνία μας, η κριτική είναι μπάσταδρη. Νοθεύεται από προσωπικά απωθημένα, καμουφλάρεται πίσω από προσωπικές ελλείψεις, καλύπτει ενδόμυχες προσωπικές ανασφάλειες, εκφράζει έμμεσα δικές μας προσωπικές αδυναμίες, στοχεύει στην ικανοποίηση προσωπικών ανησυχιών και σίγουρα απελευθερώνει προσωπικά καταπιεσμένα συναισθήματα του καθενός μας.
Θα μου ήταν εύκολο, ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις  που το χρειάζονται, ευχάριστο να τοποθετηθώ δημόσια για πρόσωπα. Ειδικά όταν αυτά , δεν μου χαρίστηκαν ποτέ στο παρελθόν και ξεκίνησαν εκείνα πρώτα ένα χορό επιθετικών κριτικών για το πρόσωπο και τη δουλειά μου.
Το  θεωρώ όμως βαρετό, και δεν νιώθω ότι θα μου προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση το να ανταποδώσω από το να προσπεράσω. Όχι γιατί είμαι κότα, αλλά γιατί είμαι ασφαλής. Γνωρίζω εμένα, δεν με αφορά να είμαι αρεστή σε όλους, και έχω ήδη έναν εδραιωμένο αόρατο δεσμό, με μία μερίδα ανθρώπων , μικρή ή μεγάλη, οι οποίοι βρίσκουν στην αλήθεια μου κομμάτια δικά τους. Σε αυτούς απευθύνομαι.
Κάνω τηλεόραση από το 2001 , από το 2008 μέχρι και σήμερα, υπηρετώ καλώς ή κακώς,  τις αποκαλούμενες «κουτσομπολίστικες» εκπομπές, είτε πρωί είτε μεσημέρι, και αναφέρομαι καθημερινά για 3 ώρες, σε πληθώρα προσώπων. Ούτε μία φορά, μία παραμικρή φορά, δεν έχω εκφέρει άποψη, ή προσωπική γνώμη για την προσωπικότητα κάποιου από όλους όσοι φιλοξενούνται με όποιον τρόπο στην εκπομπή.
Τον καλό λόγο θα τον πω. Ειδικά αν γνωρίζω τον άλλον προσωπικά. Την αλήθεια θα την επισημάνω. Την προσωπική μου άποψη, ειδικά αν δεν είναι η καλύτερη, για κάποιον, δεν θα την αποκαλύψω ποτέ. Και αυτό το θεωρώ δική μου προσωπική κατάκτηση.
Εκφράζοντας λοιπόν , όλα τα παραπάνω, κάποιος θα μπορούσε να καταλάβει για ποιό λόγο , μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ με τον χώρο που καταπιάνομαι τηλεοπτικά και τα πρόσωπα του.
Εκτός του ότι μέσα από τη στήλη  μου, βρίσκω την ευκαιρία να ασχοληθώ με θέματα και διαστάσεις άλλες, που η τηλεόραση ακόμα δεν μου έχει δώσει την ευκαιρία να αποδώσω  τηλεοπτικά, δεν νιώθω καθόλου την ανάγκη να νιώσω σημαντική και να ανυψώσω τον εαυτό μου κρίνοντας άλλα πρόσωπα. Στη δική μου κοσμοθεωρία, στο σύμπαν μας υπάρχει χώρος για όλους να δράσουν και να νιώσουν όπως ξέρουν και μπορούν.  Αυτό δεν θα έπρεπε να εμποδίζει ή να προσδιορίζει κανέναν μας.
Εξάλλου έχουμε γεμίσει από ξερόλες και απόψεις , ας υπάρχουν και κάποιοι που την κρατούν για τον εαυτό τους και προτιμούν να σκέφτονται φωναχτά μέσα από τα όσα γράφουν, για θέματα που δεν έχουν να κάνουν και πάλι με εφήμερα πρόσωπα και καταστάσεις.

 


Κάθε λίγο και λιγάκι σκάνε ολοένα και περισσότερες μορφές γυμναστικής που έρχονται να αποδείξουν πως όχι μόνο υπάρχει η διάθεση από την πλευρά όλων μας να έχουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, αλλά και η φαντασία από όσους χρειάζεται, για να μην πλήττουμε ποτέ. Μετά λοιπόν από την επανάσταση που έφερε στον παγκόσμιο χάρτη γυμναστικής η γιόγκα, το πιλάτες , το cross fit  και άλλες αντίστοιχες μέθοδοι εκγύμνασης , να που έρχεται τώρα η νέα τρέλα που θα μας κάνει πέρα από πιο δραστήριους και πιο αισθησιακούς! Το σεξ fitness! Μέθοδοι γυμναστικής που εμπεριέχουν μέσα το στοιχείο του σεξ και ό,τι σχετίζεται με την ιεροτελεστία του. Naked yoga Αυτή η μορφή γιόγκας σε θέλει γυμνό. Αν έχεις ήδη μια πρώτη εικόνα του τι κινήσεις, διατάσεις και εκτάσεις απαιτεί η γιόγκα, και  σκεφτείς ότι όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις  γυμνός , ίσως έρθεις  με τη  και σκέψη μόνο σε αμηχανία. Η γυμνή γιόγκα έχει ξεκινήσει από τον δυτικό πολιτισμό, όπως και οι περισσότερες μεταλλάξεις της, και κάνει θραύση περισσότερο στις σκανδιναβικές χώρες, εκεί όπου το γυμνό σε κοινή  θέα, δεν προκαλεί πανικό ή επικρίσεις. Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν μόνοι τους, είτε σπίτι τους είτε στο ύπαιθρο γυμνή γιόγκα, αλλά έχει παρατηρηθεί και μία αυξητική τάση στα ομαδικά μαθήματα γυμνής γιόγκας. Pole dancing Αυτό που για κάποια κορίτσια αποτελεί επάγγελμα, για κάποια άλλα είναι η νέα τρέλα στη γυμναστική τους.  Αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος, είναι πως το pole dancing  αποτελεί κορυφαία μορφή άσκησης καθώς γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα και μυϊκές ομάδες που δεν “πιάνονται” τόσο εύκολα με άλλες μορφές  εκγύμνασης. Το επιπλέον όφελος σε όλο αυτό είναι και το ότι μέσα από το pole dancing μία γυναίκα μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση της, τον αισθησιασμό της και τη χάρη της στις κινήσεις. Για ακριβώς αυτό το λόγο, επιλέγουν το pole dancing  γυναίκες που έχουν μυώδη σωματότυπο και είναι κάπως πιο «βαριές» στη γενικότερη αίσθηση που δίνουν προς τα έξω , με στόχο να γίνουν πιο θηλυκές και με χάρη. Kama sutra fitness Τελευταίο και καλύτερο! Θέλει όπως και δήποτε ταίρι. Μπορεί να είναι ο φίλος σας, η φίλη σας , ο γυμναστής σας ή ακόμα καλύτερα ο αγαπημένος σας! Πάντως ένα πρόσωπο με το οποίο θα πρέπει να νιώθετε άνετα γιατί οι ασκήσεις του κάμα kama sutra , βασίζονται στις 64 στάσεις του σεξ στις οποίες μας μυεί η εν λόγω « βίβλος» . Στα μάτια κάποιων θα μπορούσε να παρεξηγηθεί το θέαμα αλλά ίσως είναι από τις λίγες φορές που θα ταιριάζει απόλυτα το « αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις! Οι περισσότερες ασκήσεις που προκύπτουν από το kama sutra είναι πέρα από αισθησιακές , ΚΑΙ ισομετρικές που σημαίνει πως απαιτούν το βάρος τυ σώματος. Γυμνάζουν όλες τις μυϊκές ομάδες βελτιώνουν η φυσική κατάσταση αλλά και την αντοχή στο σεξ, και όπως λένε και εκείνοι πoυ είχαν εμπειρία βελτιώνει και τη λίμπιντο καθώς κέντρο  των   περισσότερων ασκήσεων αποτελεί το πυελικό οστό. Με της υγείας σας!    

MORE FROM THEI BELIEVE

MORE To BELIEVE